'Пролеће у новембру' - ново поетско вече у просторијама наше библиотеке

Народна библиотека "Душан Матић" у Ћуприји, наставља своју мисију и осмишљава програме у жељи да промовише и локалном становништву приближи стваралаштво наших суграђана које је често познатије и признатије ван нашег града. У среду се у Библиотеци представио Књижевни клуб "Душан Матић".

На Поетској вечери, под симболичним називом, "Пролеће у новембру" било је право уживање слушајући стихове Звездане Милосављевић и Василисе Милојковић. Звездана Милосављевић је једна од активнијих и награђиванијих песникиња Књижевног клуба Душан Матић, а њене песме награђиване су на многобројним конкурсима у земљи и иностранству.

Василиса Милојковић се својим талентом, преданим радом и многобројним наградама и признањима издвојила у мору младих песника. Том приликом је рекла: "Велика ми је част што сам учесница ове књижевне вечери и што сам добила прилику да представим своје песме. Моја инспирација је љубав, свет који ме окружује, породица, заправо инспирација је свуда око нас, само треба да је пронађемо и преточимо на папир".

Освојила је пуно награда на разним такмичењима,а највише јој значе награде и признања на литерарним конкурсима које је организовала Народна библиотека "Душан Матић".

Василиса је члан наше Библиотеке још из предшколских дана и ми смо у Библиотеци одмах препознали њен таленат за писање, рецитовање и глуму. Воли да чита, радо пише песме, приче и драмске текстове, а ствара и свој први роман.prolece-u-novembru-2022