Основци и средњошколци, укључите се - нови наградни конкурс је ту!

Народна библиотека "Душан Матић" у Ћуприји организовала је вече сећања – "100 година од рођења Богомира М. Михајловића".

Ово вече осмишљено је са жељом да се осветли племенити лик и дело и да се сачува од заборава све оно што је Богомир М. Михајловић у свом плодном животу дао и оставио у наслеђе свом народу, отаџбини, својој Ћуприји, Сењу, као и многим појединцима.

Богомир М. Михајловић рођен је 17. децембра 1922. године у Сењу, где је завршио основну школу, затим средњу пољопривредну у Ваљеву, а потом и Пољопривредни факултет у Земуну.

У току свог четрдесетогодишњег рада био је руководилац пољопривреде Среза Топличког у Прокупљу, планер државног и задружног сектора у министарству пољопривреде, руководилац у Заводу за ратарство Пољопривредног факултета у Земуну, уредник издвачких предузећа "Задружна књига" и "Нолит" у Београду.

Богомир М. Михајловћ био је публициста, књижевник, историограф, афористичар, песник, научни радник, вајар и сликар.Такође, за 35 година рада у издавачкој делатности уредио је преко 1000 књига из различитих области, пољопривреде, задругарства, аграрне политике, домаћинства.

Бавио се и сликарством и вајарством, а креирао је преко 250 насловних страна и илустровао цртежима више књига. Богомир М. Михајловић је и учесник Народноослободилачког рата, а за заслуге у рату је одликовам Медаљом за храброст и Медаљом заслуга за народ. За свој рад добио је бројна признања и награде.vece-secanja-na-bogomira-mihajlovica


vece-secanja-na-bogomira-mihajlovica


vece-secanja-na-bogomira-mihajlovica