Библиотека ноћу - Ћуприја будна уз књигу

Целодневна манифестација започета је причом о књизи. Библиотекарка Гордана Марковић говорила је деци како су настале књиге, док су деца активно учествовала у разговору и показала велико интересовање.

Организована је и радионица у којој су ученици Основне школе "Ђура Јакшић" израђивали граничнике за књиге. Потом је одржан програм под називом "Рецитујемо и певамо на више страних језика", у коме су учествовали најбољи рецитатори нашег града, који су рецитовали на енглеском, немачком и француском језик, као и ученици основних и средњих школа који су освојили прво и друго место на Републичком такмичењу страних језика. Песник, есејиста, прозни писац, књижевни критичар и антологичар Зоран Богнар, један од првих добитника Матићевог шала представио је своју нову, тематску књигу ангажоване поезије "Бордел Америка". Чланови Књижевног клуба "Душан Матић" са гостима су приредили програм под називом "Да се чује песма".  

У оквиру Манифестације одржана је и "Чајанка уз књигу" са председницом Општине Ћуприја, Јеленом Ђулинац. Чајанци је присуствовао и Владимир Васиљевић, заменик председника општине.

Сви који су желели, могли су да се упишу у Библиотеку, по промотивној цени, уз попуст од 50 одсто.